Wie is het Nederlands Zangtheater?

Het Nederlands Zangtheater is een koor dat muziek maakt in een theatrale setting. De groep bestaat uit ongeveer 28 gevorderde amateurzangers en staat onder leiding van een vaste dirigent, Gilles Michels. Het Nederlands Zangtheater bestaat al ruim 30 jaar.

Wij maken muziek om naar te kijken en theater om naar te luisteren. Dat kan op veel manieren. In de voorstelling Child of a big city is bijvoorbeeld gezongen bij een zwijgende film, terwijl de voorstelling Golflengte een hoorspel nabootste.

Soms voeren we meer traditionele vormen van muziektheater uit. De Wateropera bijvoorbeeld was een komische opera speciaal geschreven voor het Nederlands Zangtheater, net als de voorstelling Kaiser W..

Als het kan, werkt het koor samen met kunstenaars of theatermakers van naam. De voorstelling Weerlicht maakten we samen met Lichtbende, een groep kunstenaars die met licht theater en kunst verbinden. Annechien Koerselman is een voorbeeld van de gerenommeerde muziektheater-regisseurs waarmee het koor graag werkt. Met haar maakten we de voorstelling Goejanverwellesluis.

Het koor repeteert elke dinsdag van 20.00-22.30 uur in Amsterdam. Ook wordt enkele malen per jaar op een zaterdag of zondag geoefend.

Van nieuwe koorleden wordt verwacht dat zij een redelijke zangervaring hebben. Wil je je aanmelden voor een auditie of wil je een keer komen luisteren, klik dan hier.

Sopranen

Adelheid Brouwer
Alice Ruijzenaars
Carla Schaaij
Janneke Tangelder
Karin Nijenhuis
Mecheline Draafsel
Ria Braspenning

Alten

Annemiek Vos
Bernadette Houdijk
Christelle van der Meer
Irene Elich
Maria Boschman
Marijke Spronk
Renee Heeringa
Yvonne Drost

Tenoren

Georg Bröring
Hans Pijst
Hans School
Jos Marcus
Wilbert te Velde

Bassen

Bart de Vries
Ewald de Wilde
Peter Staats
Tejo van Gaalen
Willem Pool

Scroll to Top