Verwacht maart 2018: WEERLICHT

Het Nederlands Zangtheater heeft voor de nieuwe productie Weerlicht samenwerking gezocht met het professionele team van Lichtbende, dat met live animaties licht tot leven brengt.

Met oude toverlantaarns gecombineerd met live (nieuwe) muziek maakt Lichtbende sinds 2010 lichtkunstvoorstellingen, waarbij beeldende kunst, muziek en theater samensmelten.

Uitgaande van de koormuziek van Meredith Monk en andere klassieke en eigentijdse koorstukken wordt Weerlicht een ervaring als een reis naar een onbekend land waarbij wordt ingezoomd op een dorpsgemeenschap.

Met minimale bewegingen en positioneringen van de koorleden in de theatrale setting, licht- en schaduwbeelden en analoge projecties wordt een dag uit hun leven verbeeld.

Een draadgordijn die het toneel in tweeën deelt is de scheiding tussen verschillende werkelijkheden waartussen de personages bewegen.

We volgen de dorpsbewoners in hun dagelijkse handelingen van de vroege ochtend tot diep in de nacht. De idylle wordt verstoord door een verwoestende storm die zowel materieel als emotioneel de gemeenschap ontwricht.

Locatie: Het Amsterdams Theaterhuis, Amsterdam.